Uitvaart-Vergelijker.nl

Bent u uitvaartondernemer en wilt u ook een vermelding op onze site? Meld u dan vrijblijvend aan via: info@uitvaart-vergelijker.nl.

Monuta van Unen nieuwe uitvaartondernemer in Ypenburg en Rijswijk

25 januari 2015

Sinds 19 januari 2015 zijn Ypenburg en Rijswijk een nieuwe uitvaartonderneming rijker: Arnoud van Unen start dan als uitvaartverzorger onder de naam Monuta van Unen. Als nieuwkomer in de branche heeft hij een frisse kijk op uitvaartzorg. Arnoud: “Ik zie veel mogelijkheden om het vak op een positieve manier te vernieuwen”.

Tot voor kort was Arnoud werkzaam als accountmanager bij een communicatiebureau dat gespecialiseerd is in vastgoed. Een compleet andere branche dan uitvaartzorg. Waarom de overstap? Arnoud: “Twee jaar geleden overleed mijn stiefvader. Met de uitvaartbegeleider hadden wij geen klik. Wij hadden een heel duidelijk idee over hoe we de uitvaart graag wilden zien. Ik nam daarom zelf de regie in handen om de uitvaart vorm te geven. Er kwamen veel mensen na afloop van de uitvaart naar me toe om te zeggen dat ze het zo bijzonder vonden, omdat ze precies mijn stiefvader herkende in het afscheid. Het was zoals hij ook in het leven stond. Ondanks het verdriet konden wij er zo toch een goed gevoel aan overhouden.Ik heb deze ervaring een plekje gegeven, maar er toen verder niks mee gedaan. Totdat ik een vacature van Monuta zag voor een franchisenemer in deze regio. Ik ben naar een informatieavond geweest en was aangenaam verrast. Er waren veel jonge, enthousiaste mensen, eigenlijk heel anders dan ik verwacht had. Ik voelde me thuis. Ook het verhaal van Monuta sprak me erg aan. De branche is aan het veranderen; mensen worden mondiger en durven ook meer vragen te stellen. Je moet je diensten daarop aanpassen. Ik zie daar kansen en speel graag een rol in deze veranderende omgeving. Monuta heeft mij de kans geboden om mijn visie en ideeën te realiseren.”Arnoud komt uit Rotterdam, maar woont sinds acht jaar in Ypenburg. “Wij voelen ons helemaal thuis in deze regio. Onze kinderen groeien hier op, ze zitten hier op school en we wonen naast het hockeyveld waar ik ook regelmatig op te vinden ben. Ik ben erg betrokken bij alle ontwikkelingen in dit gebied. Mijn vrouw en ik waren een van de eerste bewoners van Ypenburg en ik zit in het bestuur van de bewonersvereniging. Maar ook Rijswijk ken ik goed, onder andere vanuit mijn vorige werk waarbij ik betrokken was bij een groot project in Rijswijk Zuid.Ik heb een interne opleiding gevolgd en stage gelopen bij Monuta in Voorburg. De mensen die ik daar heb ontmoet gaven mij terug dat ik innemend ben. Ik kan goed luisteren en ik ben sfeergevoelig. Daardoor voel ik goed aan waar mensen behoefte aan hebben. Daarnaast heb ik een groot organisatorisch vermogen. En met mijn achtergrond in een andere branche, kijk ik met een frisse blik. Ik zie heel veel mogelijkheden. Ik hoop me te onderscheiden door zaken net even anders aan te pakken. Zodat het afscheid klopt en past bij de overledene en waardoor mensen hun dierbare kunnen herdenken zoals hij of zij was.”Voor het melden van een overlijden kunt u contact opnemen met Monuta van Unen op telefoonnummer 070 – 213 04 01, dag en nacht bereikbaar. Ook als u niet of elders verzekerd bent staat Monuta van Unen voor u klaar. Arnoud van Unen verzorgt uitvaarten in Ypenburg en Rijswijk en op verzoek ook daarbuiten. Voor meer informatie kunt u kijken op www.monutavanunen.nl of mailen via avanunen@monuta.nl

bron: http://www.uitvaart.nl