Uitvaart-Vergelijker.nl

Bent u uitvaartondernemer en wilt u ook een vermelding op onze site? Meld u dan vrijblijvend aan via: info@uitvaart-vergelijker.nl.

AFM onderzoekt uitvaartverzekeringen

13 juni 2013

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is een onderzoek begonnen naar financieel adviseurs en bemiddelaars van uitvaartverzekeringen. 

De toezichthouder heeft de laatste tijd veel meldingen gekregen van consumenten die mogelijk misleid worden bij het afsluiten van de verzekeringen. Dat meldde de AFM donderdag.

De meldingen komen veelal van mensen met een uitvaartverzekering die ongevraagd het advies krijgen om over te stappen. Ze zeggen dat het vaak onduidelijk is door welke partij ze worden benaderd.

De adviseurs en bemiddelaars zouden daarnaast niet vermelden dat ze advieskosten in rekening brengen. Gemiddeld liggen die tussen de 350 en 500 euro.

Verplicht

Zij zijn verplicht die kosten direct bij de consument in rekening te brengen. De AFM vindt het belangrijk dat ze daar open over zijn tegen de consument.

De AFM heeft naar eigen zeggen opvallend veel klachten ontvangen over MoRe Financieel Advies B.V. en Unique Verzekeringen B.V.

bron: ANP