Uitvaart-Vergelijker.nl

Bent u uitvaartondernemer en wilt u ook een vermelding op onze site? Meld u dan vrijblijvend aan via: info@uitvaart-vergelijker.nl.

Nabestaande MH17: Virtuele uitvaart voor vermiste broer

2 februari 2015

Piet Ploeg verloor zijn broer, schoonzus en neefje bij de ramp met vlucht MH17. Zijn broer is één van de drie slachtoffers die nog niet geïdentificeerd zijn. "Je houdt er altijd rekening mee dat je gebeld kunt worden, dus je telefoon heb je altijd bij je."

Leden van de Nederlandse repatriëringsmissie zijn vandaag weer op de rampplek om een kleine hoeveelheid stoffelijke resten van slachtoffers op te halen. Ze hopen dat daar de resten van de drie inzittenden te vinden die nog niet zijn geïdentificeerd.  Eén van hen is de broer van Piet Ploeg. Ploeg (kleine foto rechts) hoopt dan ook dat er iets van zijn broer Alex gevonden kan worden.

ZIE OOK: Weer stoffelijke resten slachtoffers MH17 naar Nederland

"We houden altijd hoop", vertelt hij. "De identificatie is nog steeds gaande, dus we hopen dat daar wat tussen zit." Hij is nog dagelijks met de vliegramp bezig, ook omdat hij voorzitter is van de stichting nabestaanden MH17. 

"Het leven gaat door, je gaat niet de hele dag achter de geraniums zitten. Maar je houdt er wel rekening mee dat je gebeld kunt worden. Dus de telefoon heb ik altijd bij me, die staat nooit uit."

"We hielden rekening met een uitvaart met nul tot drie kisten, het werden er uiteindelijk twee."

De lichamen van zijn schoonzus en neefje werden in november geïdentificeerd, maar op nieuws over zijn broer wacht Ploeg nog steeds. "Je weet sowieso dat ze erin zaten en dat ze zijn omgekomen. We hielden rekening met een uitvaart met nul tot drie kisten, het werden er uiteindelijk twee."

Op de begrafenis werd wel afscheid genomen van Ploegs broer. "Het werd een virtuele uitvaart. De verwachting was dat er niet snel meer informatie zou komen. Mijn vader werd ziek en we wilden zeker weten dat hij bij de uitvaart kon zijn."

Ploeg houdt er serieus rekening mee dat er niets meer van zijn broer gevonden wordt. "Er zijn wel 295 slachtoffers geïdentificeerd, maar bij sommigen is er niet meer dan een botfragment gevonden. Als je niks hebt, is het lastig. Je wilt toch fysiek afscheid nemen. Maar wat als er niet meer dan een botfragment is?"ZIE OOK: Nabestaanden MH17 mogen wrakstukken zien

Hij was zelf bij de aankomst van de wrakstukken in Gilze-Rijen, samen met zo'n 40 andere nabestaanden. "Je weet dat er niets te zien is, maar het is toch wel het vliegtuig waar je familieleden in zijn omgekomen. Het werd onder de nabestaanden ijzig stil."

bron: rtl nieuws/anp